Sinterklaaspaard met hoogtevrees

Over Boer Boris. Een paard voor Sinterklaas van Ted van Lieshout en Philip Hopman
boer boris sinterklaas

In de reeks over Boer Boris, het heerlijke kleuterpersonage, ontsproten aan het brein van Ted van Lieshout en Philip Hopman, is er nu Boer Boris. een paard voor Sinterklaas, dat begint met een brief: ‘O kijk,’ zegt Berend, ‘er is post. Een brief van Sinterklaas.’

Het paard van Sinterklaas is ‘hedenochtend vroeg’ van de trap gevallen, en kan dus niet mee de daken op.

‘Ik zoek met spoed een ander paard, een paard met sterke benen.
Ik vroeg me af, Boer Boris: mag ik Knol een weekje lenen?’

Het is de start van een, in de beste Boer Boris-traditie, knotsgek verhaal. Knol staat meteen te trappelen om zijn diensten te verlenen aan Sinterklaas. ‘Op daken lopen voor de Sint! Wie wil dat nou niet leren!’ Alleen heeft het dier natuurlijk nog nooit op een dak gelopen, laat staan met een Sint en zakken vol cadeautjes op zijn rug. Iedereen op de boerderij schiet meteen in actie zodat Knol kan oefenen, vooralsnog op de grond, want ‘als Knol dan valt, dan raakt hij niet onmiddellijk gewond’. Het oefenen levert hilarische scènes op, met een tot sint omgetoverde vogelverschrikker, twee varkens die op een koe geklauterd zijn en op het eind een heuse hijskraan, die Knol op het dak tilt. Maar Knol zet geen poot voor- of achteruit, want hij blijkt hoogtevrees te hebben.

De boeken over Boer Boris zijn altijd al een plezier om voor te lezen, maar met Een paard voor Sinterklaas hebben Ted van Lieshout en Philip Hopman zichzelf overtroffen. Dit is Boer Boris op zijn best. Zin na zin speelt Van Lieshout met rijm, metrum en register, waardoor de tekst werkelijk heerlijk voorleest. De humor in de tekst gaat hand in hand met de grapjes in de kleurrijke, expressieve illustraties van Hopman die vol leuke details zitten. Een geweldig voorleesboek!

Ted van Lieshout: Boer Boris. Een paard voor Sinterklaas, Gottmer, 2019.
Illustraties van Philip Hopman.
ISBN 9789025771935.

0
Uitgelezen Icoon Interessante Link

Er zijn nog veel meer prentenboeken verschenen over Boer Boris. Op de site van illustrator Philip Hopman vind je ze allemaal.

Uitgelezen Icoon Film

In dit filmpje leest auteur Ted van Lieshout een stukje voor uit Boer Boris. Een paard voor Sinterklaas.

Uitgelezen Icoon Boek Als je dit graag leest

Benieuwd naar nog meer mooie boeken over Sinterklaas? In O kom er eens kijken presenteren we een selectie van de mooiste sinterklaasboeken.

Deel dit bericht

LEES OOK

Zo’n boek

Over Het allermooiste boek van de wereld van Imme Dros en Harrie Geelen …

Meer dan dieren

Over de kinderboeken van Toon Tellegen …

Een kleurrijk, gastvrij eiland

Over Het eiland van Olifant van Leo Timmers. …
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

[…] De boeken over Boer Boris zijn altijd al een plezier om voor te lezen, maar met Een paard voor Sinterklaas hebben Ted van Lieshout en Philip Hopman zichzelf overtroffen. Dit is Boer Boris op zijn best. Zin na zin speelt Van Lieshout met rijm, metrum en register, waardoor de tekst heerlijk voorleest. De humor in de tekst gaat hand in hand met de grapjes in de kleurrijke, expressieve illustraties van Hopman die vol leuke details zitten. Een geweldig voorleesboek!Lees de recensie van dit boek hier. […]

Een vader die alles kan

Hoe kunnen er zoveel gedachten in één hoofd passen?

Iedere olifant doet wel iets

Reading literature gives us images to think with.

meest recente berichten

Een sinterklaasboek voor deze tijd

‘Praten doen we niet veel’

Henna Goudzand Nahar geeft de tot slaaf gemaakte Afrikanen hun menselijke gelaat terug

Zoeken